sv header quilt

Summerville organic

Summerville organic är ett svenskt märke med ekologiska babyprodukter.

Att välja ekologiskt är det bästa för ditt barn. Summerville organic använder bomull som är GOTS-certifierad och Öko Tex 100 certifierad. Allt för att du ska känna att du har det bästa för ditt barn. 

Alla produkter är designade i Sverige och tillverkade i Indien under etiska förhållanden, en god arbetsmiljö och rättvisa löner.  

Summerville organic - alltid ekologiskt - det bästa för ditt barn

Läs mer och se fler bilder på www.summervilleorganic.com

Om Summerville

Om Summerville

I dagens värld behöver vi inte mer slit- och slängprodukter. För en hållbar värld behöver vi produkter med kvalitet som håller länge. Summervilles produkter ska dagens barn vilja ta fram till sina barn som i sin tur ska vilja ta fram dem till sina barn – från generation till generation för ett hållbart samhälle. Därför är Summervilles produkter tillverkade i hög kvalitet och tidlös design.

Summerville är alltid ekologiskt. Ur miljö- och hälsoperspektiv är ekologiskt alltid det bästa valet, inte minst i produkter för barn.

Att köpa en kvalitetsprodukt till ditt barn eller som present ska kännas lustfyllt. Därför kommer t ex Summervilles bäddet i presentförpackningar och med fina band runt.

Vår önskan är att en produkt från Summerville ska bli omtyckt och gå i arv från generation till generation, från dina barn till dina barnbarn.

Tillverkning av Summervilles produkter

Tillverkning av Summerville organic

När du köper produkter från Summerville organic bidrar du till en sundare miljö och på köpet får du ekologiska produkter av mycket hög kvalitet.

Bomullen kommer från certifierade ekologiska bomullsodlare som får rättvist betalt och kan leva på sin lön. Kring den ekologiska bomullsodlingen är det en bra miljö, inga bekämpningsmedel är tillåtna, vattenkvaliteten skyddas och jorderosion förhindras.

Av den ekologiska bomullen görs tyg enligt GOTS och Öko-Tex 100 standard. Tyget förvandlas till färdig produkt av vuxna som kan leva på sin lön, som får utvecklingsmöjligheter oavsett kön och fritt får uttrycka sina åsikter.

Slutresultatet är produkter av fin kvalitet som inte har varit i kontakt med kemikalier och därför är snälla mot barnets hud. Produkter som vi är stolta över och hoppas att du ska tycka mycket om.

Om ekologisk bomull

Om ekologisk bomull

10 skäl till att välja ekologiska textilprodukter:

  1. Inga hälsoskadliga ämnen på och intill ditt barn.
  2. Det minskar användningen av bekämpningsmedel.
  3. Det skyddar lantarbetare.
  4. Det skyddar vattenkvalitet.
  5. Det förhindrar jorderosion.
  6. Det ger ett mer hållbart och finare tyg.
  7. Det sparar pengar eftersom hållbarheten är mycket längre.
  8. Det känns fantastiskt inifrån och ut.
  9. Du stödjer en verklig ekonomi baserad på rättvisa handelsrelationer.
  10. Du stödjer en sundare miljö.

Visste du förresten att konventionellt producerad bomull håller i 10-20 tvättar innan det börjar brytas ner. Ekologisk bomull varar cirka 100 tvättar eller mer innan den börjar brytas ner.

Vad är GOTS?

GOTS står för Global Organic Textile Standard. GOTS-certifieringen visar på en helhetssyn för miljö och socialt ansvar i hela kedjan, från odling, beredning och tillverkning till färdig produkt. Krav ställs på arbetsförhållanden, arbetsmiljö och sociala rättigheter för dem som arbetar i de olika leden.

GOTS ställer stränga krav på begränsning av kemikalieanvändning hela vägen från odling och beredning till färdig produkt. Det får inte finnas några hälsoskadliga ämnen i produkterna och de måste uppfylla särskilda kvalitetskrav när det gäller tvättäkthet, krympning och slitage.
Med en GOTS-certifierade produkt kan du känna dig trygg med att produktionen har skett under rättvisa arbetsförhållanden och socialt ansvar samt att produkten är helt fri från hälsofarliga ämnen och har varit så under hela tillverkningsprocessen till färdig slutprodukt.

Summerville organic

Ekologiska täcken & kuddar (4)

För vagn/vagga och spjälsäng

Sköta eko (6)

Produkter för babyns skötsel i ekologisk bomull

Haklappar & förkläden (24)

Haklappar och förkläden

Babykläder (23)

Plagg för de minsta i ekologisk bomull

Snuttefiltar eko (15)

Snuttefiltar i ekologisk bomull

Filtar eko (43)

Babyfiltar i ekologisk bomull.

Bad eko (11)

Badcaper i ekologisk bomull

Bädd eko (43)

Ekologiska bäddset, lakan och spjälskydd