sv header quilt

Summerville organic

Summerville organic är vårt eget märke med ekologiska, GOTS-certifierade, babyprodukter, designade i Sverige. 

Att välja ekologiskt är det bästa för ditt barn. Summerville organic använder ekologisk bomull och hela tillverkningsprocessen och slutprodukterna är certifierade enligt GOTS. Allt för att du ska känna att du har det bästa för ditt barn. 

Alla produkter är designade i Sverige och tillverkade i Indien under etiska förhållanden, en god arbetsmiljö och rättvisa löner.  

Summerville organic - alltid ekologiskt - det bästa för ditt barn

Tillverkning Summerville organic

Tillverkning av Summerville organic

När du köper produkter från Summerville organic får du ekologiska, GOTS-certifierade produkter av mycket hög kvalitet och samtidigt bidrar du till en sundare miljö.

Den ekologiska bomullen kommer från certifierade ekologiska bomullsodlare som får rättvist betalt och kan leva på sin lön. Kring den ekologiska bomullsodlingen är det en bra miljö, inga bekämpningsmedel är tillåtna, vattenkvaliteten skyddas och jorderosion förhindras.

Av den ekologiska bomullen görs tyg enligt GOTS-standard. Tyget färgas med giftfria färger som är godkända enligt GOTS. Av tyget sys produkt av vuxna, utbildade sömmerskor och skräddare som kan leva på sin lön, som får utvecklingsmöjligheter oavsett kön och fritt får uttrycka sina åsikter.

Hela processen, från bomullsodling till produktion till lagring av produkter, kontrolleras årligen av GOTS certifieringsorgan för att säkerställa att allting sker enligt GOTS policys. Inga avsteg får göras om den slutliga produkten ska märkas GOTS. 

Slutresultatet är ekologiska produkter av högsta kvalitet som inte har varit i kontakt med kemikalier och därför är snälla mot barnets hud. Produkter som vi är stolta över och hoppas att du ska tycka mycket om.

Läs gärna mer på www.summervilleorganic.com.

Om ekologisk bomull och GOTS-certifiering

Om ekologisk bomull

10 skäl till att välja ekologiska textilprodukter:

  1. Inga hälsoskadliga ämnen på och intill ditt barn.
  2. Det minskar användningen av bekämpningsmedel.
  3. Det skyddar lantarbetare.
  4. Det skyddar vattenkvalitet.
  5. Det förhindrar jorderosion.
  6. Det ger ett mer hållbart och finare tyg.
  7. Det sparar pengar eftersom hållbarheten är mycket längre.
  8. Det känns fantastiskt inifrån och ut.
  9. Du stödjer en verklig ekonomi baserad på rättvisa handelsrelationer.
  10. Du stödjer en sundare miljö.

Visste du förresten att konventionellt producerad bomull håller i 10-20 tvättar innan det börjar brytas ner. Ekologisk bomull varar cirka 100 tvättar eller mer innan den börjar brytas ner.

Om GOTS-certifiering

GOTS står för Global Organic Textile Standard. GOTS-certifieringen visar på miljötänk och socialt ansvar i hela kedjan, från odling, beredning och tillverkning till färdig produkt. Krav ställs på allt ifrån vattenförbrukning, infärgning till arbetsförhållanden, arbetsmiljö och sociala rättigheter för dem som arbetar i de olika leden.

GOTS har stränga begränsningar i kemikalieanvändning, hela vägen från odling och beredning till färdig produkt. Det får inte finnas några hälsoskadliga ämnen i tillverknings- och hanteringskedjan och inte heller i den slutliga produkten.

För att en produkt ska kunna märkas med GOTS måste den dessutom uppfylla särskilda kvalitetskrav när det gäller tvättäkthet, krympning och slitage.

Med våra GOTS-certifierade produkter kan du känna dig trygg med att produktionen har skett under rättvisa arbetsförhållanden och socialt ansvar samt att produkten är helt fri från hälsofarliga ämnen och har varit så under hela tillverkningsprocessen till färdig slutprodukt. Allt för att du ska få bästa tänkbara produkter för ditt barn. 


gots logo

Summerville organic

Ekologiska täcken & kuddar (4)

För vagn/vagga och spjälsäng

Sköta eko (6)

Produkter för babyns skötsel i ekologisk bomull

Haklappar & förkläden (24)

Haklappar och förkläden

Babykläder (23)

Plagg för de minsta i ekologisk bomull

Snuttefiltar eko (14)

Snuttefiltar i ekologisk bomull

Filtar eko (47)

Babyfiltar i ekologisk bomull.

Bad eko (14)

Badcaper och badrockar i ekologisk bomull

Bädd eko (37)

Ekologiska bäddset, lakan och spjälskydd