Babylonia bärsjalar

Flexia bärsele

Flexia bärsele

Babylonia har tagit med sig 20 års expertis inom Babywearing - att bära barn - in i en ny ergonomisk och ekologisk bärsele - Flexia.

Babylonia Flexia är bärselen som är utformad för att ge bästa tänkbara ergonomi för barnet och den som bär, oavsett barnets ålder och storlek. Flexia kan användas för nyfödd (3,5 kg) och upp till 20 kg, ingen extra babyinsats behövs och inga justeringar.

I Flexia sitter barnet alltid i en ergonomisk position, enligt M-principen, med knäna högre än rumpan. Sits och rygg i Flexia är utformad så att barnet behåller den naturligt rundade ryggen, vilket gör att även ett litet barn kan bäras länge utan att barnets rygg belastas.

Hur fungerar det?
Med varje Flexia följer tre separata ryggpaneler som alla har olika bredd och utformning för att ge barnet rätt storlek på sittytan och därmed stöd hela vägen från knäveck till knäveck. 

Rätt panel väljs enkelt genom den tydliga guiden och märkningen på insidan av varje panel.

De tre storleksanpassade panelerna är var och en unik i sin utformning för att möta behovet för barn i just den åldern och utvecklingsfasen som den är anpassad för.

Två gånger under användningstiden, vid 2-3 månaders ålder samt vid ca 10 månader, beroende på barnets längd, byts ryggpanelen ut. Däremellan behövs inga justeringar utan Flexia är enkel och snabb och sitter perfekt direkt. 

Bärpositioner
I Flexia kan barnet bäras på mage, rygg och på höften, allt utifrån barnets och bärarens preferenser.

Bärkomfort
Flexia erbjuder bästa tänkbara komfort för den som bär. Det breda bekväma höftbältet kombinerat med axelband som är löskopplingsbara gör att den som bär kan välja om axelbanden ska gå rakt över axlarna, ryggsäcksvarianten, eller i kors över ryggen/bröstet. 

Huvudstöd och solskydd
Det integrerade, mjuka huvudstödet som finns dolt i en dragkedjsficka ger både stöd och solskydd till barnet.

Ekologisk bomull
Flexia är tillverkad i ekologisk bomull, inkl alla band som är gjorda i mjuk ekologisk bomull för bästa bekvämlighet.
Fyllningen i axelbanden är polyester och i höftbärarbältet eva-foam. 
Insida av axelband och höftbärarbälte har airmesh för att luften ska cirkulera.

Ladda ner instruktion för Flexia